Constructief en/of waterdichtend

Vloer egalisatie

LEES MEER

Vochtwering

LEES MEER

Kunststof-vloeren

LEES MEER

Beton-reparatie

LEES MEER

Coating systemen

LEES MEER

Injectie-systemen

LEES MEER

Polyurea wand-, vloer- en plafondbekleding

LEES MEER

Gevel Renovatie

LEES MEER

Spuittechniek

LEES MEER

CVK Lamel versteviging

LEES MEER

Reiniging

LEES MEER

Constructief en/of waterdichtend

Wij werken o.a. met de
volgende Injectiesystemen:


- Constructief injecteren
- Flexibel injecteren
- Waterdichtend injecteren
- Mestelwerk injecteren

Beton wil tijdens het verhardingsproces van nature scheuren met als gevolg haarscheuren. Omgeving en temperatuurwisselingen in combinatie met veelal veranderende constructieve belastingen kunnen op den duur scheurvorming veroorzaken.

De bovengenoemde ontstane haarscheuren hoeven niet altijd voor kwaliteitsverlies van de constructie te zorgen en behoeven niet altijd behandeld te worden.

Indien een betonconstructie wordt blootgesteld aan buitensporige invloeden kunnen er problemen ontstaan aan het wapeningsstaal. Scheuren kunnen een bedreiging zijn voor de sterkte van de constructie. Door het met overdruk injecteren van hoogwaardige injectievloeistoffen worden de scheuren gevuld zodat een massief geheel ontstaat.

Indien de kwaliteit van de constructie niet in gevaar verkeerd worden scheuren veelal geïnjecteerd middels hoogwaardige Polyurethaan injectievloeistof om het aanwezige wapeningstaal te conserveren en de duurzaamheid voor de toekomst te waarborgen.

Metselwerk wordt veelal geïnjecteerd tegen optrekkend en of doorslaand vocht middels laag viscose injectievloeistoffen op basis van waterwerende kiezelzuurverbindingen en of middels Hydrostructuurhars op acrylaatbasis.

Oude monumentale panden vertonen ook vaak scheurvorming, deze kunnen wij middels een injectiemortel gebaseerd op natuurlijke hydrolische kalk injecteren zodat levensduur gewaarborgd blijft.

Andere type van metselwerken zoals bijvoorbeeld jong metselwerk en bijvoorbeeld dijkcoupures kunnen worden geïnjecteerd middels een microcement.

Meestal maakt het injectiesysteem deel uit van een plan van aanpak met andere specialismen zoals betonreparatie.

Van Rooij Bouwtechniek verzorgt zowel het vooronderzoek alsmede het opstellen van het benodigde Plan van Aanpak

Stel uw vraag